Hieronder het algemeen dagverloop, waarbij de verschillende kinderdagverblijven er hun eigen touch aan geven:

7u: deuren gaan open
Vrij spel en/of activiteit

9u: soep / water
Verluiermoment
Vrij spel en/of activiteit

11u: patatjes
Verluiermoment
Vrij spel

12u: richting dromenland

14u: opstaan
Verluiermoment
Vrij spel

15u: 3-uurtje
Vrij spel en/of activiteit

16u30: verluiermoment
Vrij spel en/of activiteit

18u30: tot morgen!

* De baby's slapen, eten en worden verzorgd op eigen tempo.
* Indien een kind een volle pamper heeft, wordt deze ook uiteraard ververst tussendoor.
* Bij zindelijkheidstraining gaan de peuters vaker naar het potje, dan enkel op de vaste verluiermomenten.
Het dagverloop door de ogen van Emile (2j3m):

’s Morgens kom ik toe tussen 7u en 8u30 samen met mijn mama of papa. Wat ruikt het al lekker in de keuken! Ze zijn druk in de weer met de soep en de patatjes. Ik geef mama of papa een dikke knuffel en ga samen met mijn andere vriendjes spelen in de speelruimte. Om 8u ga ik op de mat zitten en overlopen we wat we vandaag gaan doen. Nadien kijken we ook even welk weer het buiten is.

Nu is het tijd om te spelen met mijn speelkameraden en gaan we ook even een bezoekje brengen aan het potje of aan het kindertoilet. De begeleidsters vragen even op te ruimen, en wat doe ik dit snel want ik weet dat we nadien aan tafel moeten gaan zitten voor soep. Mijn slabbetje rond mijn nek en we vullen onze buikjes met extra vitamientjes. Nadien ga ik nog even naar het potje. Voila, nu ben ik helemaal klaar voor de knutselactiviteit, want het is bijna Sinterklaas!

Het is 11u, tijd voor de patatjes! Wat kan ik al zelfstandig eten met mijn vork en lepel in de hand. Mijn bordje is leeg, maar graag nog eentje, want die ovenschotel vol groentjes lust ik wel. En daar komen ze met onze bekers water. Als iedereen klaar is worden de pampers nog even gecontroleerd, zitten we op het potje en doen we onze schoenen, broek en pull uit.
Het is nu tijd voor een verhaaltje of een liedje om ons voor te bereiden op dromenland.

Als ik wakker word, ga ik op het potje zitten en doe ik mijn kleertjes terug aan. Het is 15u, dus tijd voor stukjes fruit! Nog een beker water en ik ben weer klaar voor de activiteit van deze namiddag. We maken met z’n allen muziek en dansen erop los. 

Nadien ga ik nog eens op het potje zitten, ook worden mijn haren nog eens proper gelegd en wrijven ze me in met heerlijke zwitsal bodymilk. Nog even spelen met mijn goede vriend Victor, want zijn mama komt hem al halen om 17u15.
Mama vertelde me dat ze nog even bij oma ging en dat ze dus wat later ging zijn. Het is bijna 18u30, de meeste kindjes zijn al weg. En hop, daar is mama opeens. Ik doe mijn jas aan, geef de begeleidster nog een dikke zoen en knuffel. Ik kijk al uit naar morgen!